Bingoberra

Kommer du ihåg BingoBerra? Han började sin karriär som Bingolottos maskot 1992. Året efter fick han även en flickvän vid namn BingoLotta. De var båda två lila till färgen och hade hand om barntävlingen i Bingolotto tillsammans med Leif ”Loket” Olsson fram till 1999 då de slutade sin tjänst som maskotar. Loket var programledare för Bingolotto från 1992 till 1999.

Kända från TV

BingoBerra var en mycket känd figur eftersom Bingolotto redan då hade många tittare. Han hade även en egen hemsida där man kunde se vinnarna från barntävlingen men också handla i den webbutik som sidan hade. I en lokal version av Bingolotto i Göteborg dök plötsligt en BingoLotta upp i flera av de hemliga lådorna som gömde vinster. 2004 dök båda maskotarna upp igen i TV tillsammans med Loket som under det året var programledare igen.

Vem var Bingoberra egentligen?

Från början var BingoBerra en tecknad figur som användes i grafiken men 1994 dök han upp som en levande maskot i studion. Produktionen för Bingolotto har aldrig svarat på frågan vem som egentligen var Bingoberra trots att man har fått många frågor. Författaren och programledaren Josefine Sundström har på senare tid sagt att det var hon som arbetade som BingoBerra.

Ny programledare för Bingolotto

Det sägs att Lasse Kronér fick inskrivet i sitt kontrakt att BingoBerra och BingoLotta skulle bort ur Bingolotto. När han tog över rollen som programledare för Bingolotto 1999 försvann därmed också de två lila maskotarna. Inför hösten 2018 kommer TV-profilen Rickard Olsson att ta över rollen som programledare. Om han kommer att ha några maskotar med sig i studion är oklart.